HTML

Szabó Tímea

Szabó Tímea vagyok, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, országgyűlési képviselő.

Friss topikok

Címkék

2013.07.26. 13:33 Szabó Timi

Sz. Feri útja a rendőrségtől a rendőrségig - avagy a fideszes maffiakormányzás

szferi_blog_1374837087.jpg_790x379

Egy tegnapi híradás szerint a Budapesti Rendőr-Főkapitányság megszüntette a nyomozást a gyilkosságért korábban elítélt Sz. Ferenc ellen, aki több társával együtt erőszakkal elrángatta a Fidesz-székháznál demonstráló egyik, a képek alapján kb. 40 kilós egyetemista lányt, a kaput pedig rázárta az udvaron ülő aktivistákra. A rendőrség indoklása szerint a Lendvay utcai székház épülete több helyen életveszélyes, a vakolat és egyéb épületdarabok bármikor leomolhatnak, ezért Sz. Feri és hasonló kaliberű barátai – bár nem voltak a székház biztonsági szolgálatát ellátó céggel semmilyen jogviszonyban – tulajdonképpen megmentették a demonstrálók életét, és a személyi szabadság korlátozásának bűntette nem valósult meg.

Hát már ezen megáll az ember esze, de a rendőrség továbbmegy: „A Fidesz Székház alkalmazottai a Fidesz aktivisták segítségét nem utasították el, sőt elfogadták azt. Szabó Ferenc és társa cselekménye vonatkozásában jogszerűtlenség nem állapítható meg, mint Fidesz aktivisták, akik a székház alkalmazottjának kérésére segítséget nyújtottak a jogszerű birtokvédelem érdekében jártak el.”

Álljunk is itt meg egy pillanatra. Tekintsünk el az olyan ordas hazugságoktól, miszerint az aktivisták elfogadták volna Sz. Feri „segítségét”, és koncentráljunk arra, hogy 1. a rendőrség csak ebben a mondatban kétszer is „Fidesz aktivistának” hívja az elkövetőket, 2. ebből a mondatból egyértelműen kiderül, hogy Sz. Feri hívásra jött, és nem magától ment, ahogy azt egy korábbi bejegyzésében állította.

"Engem sem Kubatov Gábor, sem más nem bízott meg semmilyen feladattal! A Fidesz Magyar Polgári Párt elkötelezett híveként erkölcsi kötelezettségemnek tartottam, hogy pártomat ebben a nehéz helyzetben is támogassam"– írta márciusban a Facebookon. Ez az ember addig csak a börtöntársadalomnak, a bíróságoknak és az ujjlenyomatokat leszedő rendőröknek lehetett ismerős. 2001-ben ugyanis egy, az alvilágban ismert pénzváltó megöléséért 14 év szabadságvesztésre ítélték. Karrierjének több sort nem szentelnék, link alatt alapos dokumentáció olvasható.

A Kubatov elnökölte FTC biztonsági emberinek egyike/vezetője, egyszer csak tehát óriási erkölcsi kötelességtől hajtva, megjelent tehát a Lendvay utcában, és…a többi már ismerjük. Azóta egyetlenegy elhatárolódó fideszes kommentet nem hallottunk vagy olvastunk. A jobboldali politikai kommunikációban a szellemi süllyedés jegyében viszont megszületett a „Bajnai-gárda” kifejezés. Arról viszont, hogy vajon egy emberölésért leültetett hogyan kerül a Fidesz székházhoz rendfenntartónak – aki egyébként, ha nem az éjszakát járja, úgy a Kubatov-csapat biztonságának őrzője –, valahogyan nem sikerült Selmeczi Gabriellának szövegpanelt írni.

Sz. Ferenc így folytatta Facebook-bejegyzését: „A múltamat nem tagadom, hogy sihederként az életem tévútra került, de mára példás családapa, és tisztességes ember vagyok.”

Ez a példás családapa, tisztességes ember és – most már a rendőrség szerint is - Fidesz aktivista, hogy, hogy nem, a Blikk szerint nemrég még egy lövöldözésbe is belekeveredett. Bár láthatóan szépen dokumentálva van a történés, egyelőre csak egy gyanúsított van az ügyben. És az sem ő. Sz. Ferenc bevédve? Ő maga tagadta, hogy ott lett volna, és perrel is fenyegette a híreket publikáló sajtót. 

Úgyhogy most éppen ott tartunk, hogy rendőrök hajléktalanokat igazoltatnak ételosztás közben, a Pride-ról hazatérő felvonulókat nem védik meg az őket ököllel verő neonáciktól, és 600 forint és egy paplan lopásáért 11 évre ítélnek egy szerencsétlen embert, akit az Orbán-kormány elárult, magára hagyott.

Eközben Pintér Sándor és Kubatov Gábor nem hogy két hét alatt nem hozták el az ígért rendet, de pártjuk a gyűlölet emberivel „védeti” meg az ország iparszerű kirablásának Fideszes központját. Mert aligha tudom elképzelni – pláne a mostani rendőrségi határozat fényében - hogy az FTC biztonsági vezetőjének nincs meg az FTC elnökének telefonszáma. És aligha tudom elképzelni, hogy ne kapott volna fülest anno Kubatov: „Főnök, megyünk!”. Ahogyan az Üllői úti lövöldözés kapcsán szintén nem kell komoly képzelő erő ahhoz, hogy ne tudjuk elgondolni, hogy ne ment volna sms valamelyik fideszes havernak: „Főnök, baj van!”.

Nincs baj, hiszen csak egy gyanúsított van. És az sem az emberölésért leültetett Sz. Ferenc, a példás családapa és tisztességes ember. Akitől ugye nulla az elhatárolódás, sőt, most még a nyomozást is megszűntették vele szemben. Ezt úgy hívják: beismerés.

Kubatov-lista, Közgép-polip, trafikmaffia és Sz. Ferenc – ez a Fidesz-KDNP állammodellje, kormányon az alvilág.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalunkhoz és kövesd későbbi bejegyzéseinket is:

81 komment


süti beállítások módosítása