HTML

Szabó Tímea

Szabó Tímea vagyok, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, országgyűlési képviselő.

Friss topikok

Címkék

2017.02.10. 16:23 Szabó Timi

Az orbáni pénz parkoltatói, a nemzeti vagyon elrablói 2016-ban jobban teljesítettek!

(fotó: MTI)

2016 a magyar emberek számára a gyász éve volt. Gyászolták a jólétüket, amit az elszegényedés váltott fel, gyászolták a mindennapokat, amelyeket a kényszerből külföldre kivándorolt szeretteik nélkül kellett tölteniük, és gyászolták a békét, a nyugalmat, amit Orbán Viktor állandó gyűlöletkeltésének köszönhetően elveszítettek.

2016-ban az emberek gyászolták a kormány által ellopott jövőjüket. A mögöttem levő fekete zászló ezt a gyászt fejezi ki.

Orbán Viktor évértékelői már évek óta nem a haza és magyar a társadalom valós helyzetét tükrözik.

Orbán Viktor évértékelője az elit évértékelője. Amíg Orbán és elitje a már százszor átadott Várkert bazárban parádéznak, addig a magyar emberek dolgoznak, és keresi azt, amit Magyarország első számú strómanja Mészáros Lőrinc, és leggazdagabb politikusa, Orbán Viktor elvett tőlük: a hazát és a jövőjüket.

Az orbáni elit 2016-ban is jobban teljesített. Mészáros Lőrinc cége történetének legnagyobb árbevételét, 20 milliárdot könyvelhetett el, miközben Garancsi István is a 20. leggazdagabb magyar lett, a 21. helyen pedig Andy Vajna végzett.

Az orbáni pénz parkoltatói, őrzői, a nemzeti vagyon elrablói 2016-ban is jobban teljesítettek.

Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Habony Árpád és Rogán Antal ezen a télen sem fázik és fázott, két és fél millió ember viszont biztosan. Ma ennyi embert érint ugyanis a lakhatási szegénység.

Orbán Viktor gyerekei külföldi elitegyetemeken tanulnak, milliós tandíjakkal, nekik nem hiányzik az, ami legalább 170 000 gyermeknek igen: egy WC a lakásból.

Míg a felcsúti stadion idén is stabilan áll, az ellopott közpénz összetartja falait, addig minden negyedik magyar olyan helyen lakik, ahol lyukas a tető, penészes a fal vagy nincsen padló.

2016-ban félmillió kilakoltatási eljárás indult meg, és ötezren kerültek az utcára. Nem baj, hiszen az Orbán pénzének parkoltatója, Mészáros Lőrinc Harley Davidsont vásárolt.

Míg 2016-ban 30 ezren éltek az utcán, 100 ezer családban lekapcsolták a víz-, villany- és fűtésszolgáltatást, és január végéig 145-en fagytak halálra a téli hideg miatt, addig Mészáros Lőrinc 2016-ra 25-ről 34-re növelte ingatlanjai számát.

Az orbáni elit tavaly is jobban teljesített.

Tavaly sem emelkedett viszont a 2008 óta befagyasztott családi pótlék, mint ahogy nem csökkent a gyermekszegénység sem.

Emelkedett viszont Matolcsy György fizetése, méghozzá a duplájára, öt millió forintra.

Ehhez képest a gyermeküket egyedül nevelő családok és a három és több gyerekesek közel fele szegénységben él. Ezek a gyerekek minden este zsíros kenyeret esznek vacsorára.

Nőtt a dolgozó emberek között is a szegénységi ráta. Aki ma itthon dolgozik, ma már az sincs biztonságban, az sem tud megélni. A magyarok 80%-a nyilatkozta nemrég azt, hogy nem tud fedezni egy váratlan kiadást. Ha elromlik az autó vagy a mosógép, nem tudják megjavíttatni, ha egy váratlan betegség üti fel a fejét a családban, nem tudják állni a megemelkedett költségeket.

A magyar emberek nem, de az orbáni elit jobban teljesített.

Jól teljesített az Orbán-Mészáros bűnszövetkezet a médiapiacon is. 2016-ra beszántották a Népszabadságot, felvásárolták a vidéki lapokat. De az udvari történész is bevásárolt: Schmidt Mária a bukott ’56-os emlékév után épp a Figyelő-t készül tönkre tenni.

Jól teljesít az egészségügy, mármint a magán és osztrák, ahol az Orbán-féle elit magát gyógyíttatja. Mindenki másnak viszont az egészségügyben 2016 a kórházi dolgozók megalázásnak, az orvoshiány fokozásának, a kórházi fertőzések emelkedésének, a vérhiánynak, a nővérek kizsákmányolásának és a betegek veszélyeztetésének éve volt.

Mert hiába a minimálbér-emelésnek hazudott propaganda, ha a nővérek napi 16 órát dolgoznak, egy ápolóra 40 beteg jut, és egy 30 éve dolgozó nővér ugyanannyit kap kézhez, mint egy pályakezdő.

Egy magyar ápoló havi 350 eurót keres, miközben szlovák kollégája 700 eurót, a csehországi ápolók pedig 1400 eurót!

Hiába a propaganda az orvosok megbecsüléséről, ha a Magyar Orvosi Kamara szerint 600 orvos hiányzik csak a sürgősségi ellátásból, a rezidensek szövetsége szerint pedig a kórházak belgyógyászatán huszonéves végzős egyetemisták látják el a betegeket orvosi felügyelet nélkül, mert az idősebb orvosok külföldre menekültek.

Az OECD adatai szerint az elmúlt években körülbelül 6 százalékponttal csökkent az összes kormányzati kiadáson belül az egészségügyi ráfordítások aránya. Így a magyar kormány a költségvetés 10%-át költi egészségügyre, szemben az Unió 15%-os átlagával.

Hazudik tehát Orbán Viktor és hazudik a kormány, amikor az egészségügyi ráfordítások emelkedéséről beszél.

Orbán Viktor udvartartásában jól teljesítenek a korrupció-lovagok is. Rogán Antal helikopterrel repked, Mészáros Lőrinc még a fóti gyerekotthont is kilopja a kerekesszékes gyerekek alól, Matolcsy György jógaoktató szeretője pedig több százezer forintos fizetést kapott a nemzeti bankban. De jól tejelt a letelepedési kötvény biznisz is a fideszes nemzetközi kapcsolattartóknak.

2016-ban az orbáni tolvajfejedelmek ismét jól teljesítettek. Ők és csak ők.

De amíg Orbán és bandája loptak, addig 2016-ban a Párbeszéd tovább segített az embereken.

Amíg a fideszes kiskirályok a saját házaikat fűtötték, mi több tonna tűzifát osztottunk ki a nélkülözőknek.

Amíg Orbán büntette a szegényeket, mi több ezer adag meleg ételt osztottunk ki hajléktalan társainknak.

Amíg ők letagadták az egészségügyi valóságot, addig mi elmentünk segédápolónak, kórházi mosdókat takarítottunk, és küzdöttünk a betegek biztonságáért, a kórházi dolgozók megbecsüléséért.

Amíg ők hazudtak a jólétről, a Párbeszéd bemutatta az Alapjövedelem javaslatát, ami egyszerre számolja fel a szegénységet és biztosít tisztes megélhetést a dolgozó embereknek. A Párbeszéd Alapjövedelem javaslatát a magyar emberek 76%-a támogatja.

2017-ben is folytatjuk. A Párbeszéd vállalja és ígéri, hogy elszámoltat minden fideszes kis- és nagy tolvajt, rablót és kizsákmányolót, mindenkit aki nekik falaz, őket védi, nekik épít menekülései hidat. Ott leszünk, onnan figyelünk, ahonnan nem is gondolják.

A magyar emberek jobbat érdemelnek Orbán Viktornál. Az emberektől nem lehet lopni, az embereket nem lehet megfélemlíteni. 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalunkhoz és kövesd későbbi bejegyzéseinket is:

komment


süti beállítások módosítása